İNSANLIK HALLERİ NEDİR?

İnsanlık Halleri, farklı dönemlerde Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş,  gönlünü farklı ekollere kaptırıp ayrı coğrafyalara dağılmış, psikolojinin farklı alanlarında uzmanlaşmış ve yıllar sonra aynı ofiste bir araya geleceklerini akıllarından dahi geçirmemiş üç psikoterapistin hayata ve insan olmaya dair gözlemlerini paylaştığı bir blog. Kullandığımız teknikler, harmanladığımız teoriler ve terapi tarzlarımız farklı olsa da, bizi bir araya getiren şey insan olmaya ve insanın hayattaki yolculuğuna bakışımız.

A. Cansu Kamar – Gökçe Naz Kamar – Merve Karaca

“İnsan, çözülmesi gereken bir problem değildir.”

Psikolojik rahatsızlıklar, başımıza gelen zor, acı olaylar da hayatın defoları değildir. Hayatta her şeyden biraz vardır. Hepimiz hayat boyu halden hale gireriz. Hayat harekettir, durmaz devinir, biz de ona uyarız. Bazen de uymakta zorlanırız. Düşeriz, kalkarız, ağlarız, güleriz, öğreniriz…

Terapi, bozulanı tamir etmek değildir. Baş etmelerimiz, edememelerimiz, bulduğumuz yollar, kaybolduğumuz köşeler hem çok bize özgüdür hem de insanlığın ortak hikayesidir, insanlık halleridir…

İnsan olma yolunda, insanlık hallerine dair merakımız hep taze. Her gün insanları dinliyoruz, kendimizi dinliyoruz. Ve biliyoruz ki sırf “komşunun kızına” ya da “bir arkadaşın” başına gelmiyor bu “psikolojik haller”.

Hepimizin halleri var!

Ve bunlar bütün tanıların, tanımların ötesinde, insan olmanın bir parçası…

İnsanlık Halleri’nde sizinle, yolda bulduklarımızı paylaşıyoruz.

Keyifli okumalar…

 

*İnsanlık Halleri blog fikri 2015 yılında bir kahve sohbeti sırasında ortaya çıktı. İsim annesi Elif Okan Gezmiş’e teşekkürlerimizle…